Yangın Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlamlar.

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla alacaklanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla muayene edilen oluş sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

İşyeri ve özel mutluluk dairelerinde, meslek ve amme kuruluşlarında ivedili kondisyon ve karşıtlaşılmasını istemediğimiz durumlarda balkon kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.

Düzen Odası Yangın Bapları : Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının cihetı düzen otomasyon sistemlerine oranlı aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapısı camlı mümkün.

Hassaten, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, yakışır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, daha bina tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duyarlı davranılmalıdır.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında güç ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince faik ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cihetüne çın panik bar kolu bulunmasıdır.

Yangın kapıları elektrostatik toz boya ile boyanmaktadır ve talebe nazaran farklı nitelik seçenekleri sunulabilir. Sandık ve kanatlar olarak dileme olması durumunda farklı renk kombinasyonlar uygulaması binalabilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın elden bina dışına açılması gerekir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha ayrıntılı malzeme kullanılabilir. Gine bu tip bapda bir ölçün olmadığı dâhilin sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut daha yağsız kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı gayrı ifadeyle Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara hatırlamak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da sınırlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu yürekğimizde yangın kapısı Adana işiniz sinein bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yanında sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve dipında hiçbir yüzıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı duvar ve en azca 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page